Ajuntament de Vinaròs::Directori comercial de la Comunitat Valenciana
Xarxa Afic

Categories

L'alcalde en funcions i regidor d'Obres i Serveis, Guillem Alsina, ha anunciat avui en roda de premsa la recuperació de la primera mitja hora gratuïta en els aparcaments soterrats de la Plaça Sant Antoni i del Passeig Colom, "el que suposarà també un benefici tant per als clients con per als comerciants del centre, que venien sol·licitant aquesta mesura”.

Un altra de les novetats plantejades en el nou contracte del servei públic de gestió de l'estacionament a Vinaròs, encara en procés de licitació i on es valorarà la contractació de personal amb discapacitat igual o superior al 33%, és la fi de la zona taronja a la localitat, sent aquest un dels compromisos adoptats per l'actual equip de govern.

"Tot el passeig de Fora del Forat quedarà com a zona d'aparcament lliure, eliminant així una de les discriminacions que hi havia amb les tarifes de zona taronja i zona blava, en què els visitants acabaven pagant menys que els propis veïns", ha destacat Alsina .

A més, ha agregat, això suposarà una disminució considerable del nombre de places d’aparcament de pagament al municipi. D’aquesta manera es passarà de tenir les 1030 places en zona blava i taronja que contemplava el contracte de 2013, a únicament 462 en zona blava. Hi haurà, per tant, 568 places d’aparcament de pagament menys a la localitat.


Pel que fa a la gestió de la zona blava, el regidor de Contractacions i Recursos Humans, David Adell, ha especificat que, tal com es detalla en el plec de clàusules administratives del nou contracte, "aquest tindrà una durada de 4 anys i s'establirà una tarifa exprés de 10 cèntims per 15 minuts per afavorir la mobilitat de vehicles".

Els carrers en què hi haurà places de zona blava són: carrer Socors (16 places), carrer Sant Francesc (39 places), carrer Dr. Fleming (10 places), carrer Arxipreste Bono (39 places), Av. País Valencià (65 places), carrer Santa Magdalena (58 places), carrer Costa i Borràs (33 places), avinguda Llibertat (32 places), carrer Pilar (19 places), carrer de l'Hospital (29 places), carrer Muralla (21 places), carrer Sant Joaquim (13 places), carrer Ramón Llull (16 places), Plaça Joan Carles I (38 places), carrer Sant Pasqual (26 places) i carrer Remei (8 places).

En la majoria d'aquests carrers la zona blava es manté, amb dues modificacions destacades: a l'avinguda Llibertat la zona blava només anirà des del jutjat fins a l’encreuament del Camí Carreró, suprimint el tram entre Camí Carreró fins a l'Avinguda Barcelona. En segon lloc, el carrer Muralla i Sant Joaquim passaran a ser de zona blava.


Per la seua banda el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha explicat que en aquest contracte també s'inclou la instal·lació de dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, un de recàrrega lenta a l'aparcament de Colom i un altre al de Sant Antoni. Aquesta connexió serà gratuïta per als usuaris dels aparcaments que entren amb tiquet.

Altres millores plantejades són el canvi de banderoles perquè aparegue informació en temps real de les places lliures en els aparcaments subterranis, l'adaptació de parquímetres per a permetre el pagament mitjançant una aplicació mòbil i l'ampliació dels caixers automàtics de cobrament en els pàrquings.